تصویب قطعنامه علیه نقض حقوق بشر در مجمع عمومی سازمان ملل، اشاره صریح به نقض حقوق اقلیت‌ها

 

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه،۲۶ آبان ماه ۱۴۰۰، به محکومیت جمهوری اسلامی ایران به دلیل «نقض شدید و سیستماتیک حقوق بشر» رأی داد و قطعنامه‌ای صادر کرد. نمایندگان کشورهای بریتانیا، کانادا و آمریکا به صراحت در مورد نقض حقوق اقلیت‌ها در ایران از جمله اقلیت‌های دینی و مذهبی صحبت کردند.

نماینده آمریکا به طور خاص به «سرکوب مستمر» اعضای متعلق به جامعه اقلیت‌های دینی و مذهبی ُ از جمله نوکیشان مسیحی، بهائیان، سنی‌ها و یارسانی‌ها توسط ایران اشاره کرد.

او در مورد برخورد حکومت با اقلیت ها افزود که این گروه‌ها «به دلیل اعتقاداتشان با برخورد شدیدی مواجه هستند، و احکام شدید زندان» روبرو هستند.

 وی از ایران خواست «به حقوق بشر همه، از جمله اعضای گروه‌های اقلیت‌های مذهبی، خداناباوران و ناباورمندان احترام بگذارد». نماینده آمریکا همچنین نماینده ایالات متحده در سازمان ملل به کشتن صدها نفر و بازداشت و شکنجه هزاران نفر در جریان تظاهرات اعتراضی سال‌های ۹۶ و ۹۸ اشاره کرد.

نماینده برزیل همچنین بر وضعیت اسفبار جامعه بهایی تاکید کرد، در حالی که نمایندگان استرالیا، مکزیک، کانادا و بریتانیا به بدرفتاری ایران با اقلیت‌های مذهبی بدون ارائه نمونه‌های خاصی اشاره کردند.

استفاده گسترده از حکم اعدام حتی برای افراد زیر ۱۸ سال، نقض حق زندانیان به دسترسی به خدمات درمانی، شکنجه زندانیان برای اعتراف اجباری، اذیت و آزار مدافعان حقوق بشر، معترضان و روزنامه نگاران، دیگر موارد نقض حقوق بشر است که قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی، از آن نام برده‌است.

پیش‌نویس این قطعنامه توسط دولت کانادا تهیه شده بود و روز چهارشنبه ۲۶ آبان‌ماه ۱۴۰۰، با ۷۹ رای موافق، ۳۲ رای مخالف و ۶۴ رای ممتنع به تصویب رسید.

آرای کشورها برای تصویب قطعنامه علیه نقض حقوق بشر در ایران

Kommentare

  1. چه عجب، بالأخره یه حرکت در مورد نقض حقوق بشر در ایران یه قطعنامه تصویب کردند.🤔🤔

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts aus diesem Blog

زندان رشت - دختری را برای اعدام مادرش به زندان بردند

نقض حقوق بشر؛ گزارش چهار فعال ایرانی به مقامات آلمان

هشدار به محمدجواد ظریف.