ثبت جهانی جنبش دادخواهی قتل‌عام۶۷

 



جنبش دادخواهی با پشتوانه‌ٔ خون ۳۰هزار مجاهد سر موضع و سرفراز که در تابستان ۶۷ سر بر آستان آرمان آزادی نهادند، با قدرت پیش می‌رود. در دورانی که رژیم قتل‌عام می‌خواهد با پوشاندن جنایت ۶۷ وجدان انسانی را بی‌خبر از این جنایت هولناک نگه‌دارد، مقاومت ایران جنبش دادخواهی را پیش می‌برد و این جنبش هر روز دست‌آوردهای خیره‌کننده‌یی را محقق می‌کند.
طی روزهای گذشته ۳رخداد مهم در بالاترین سطوح سازمان ملل متحد، جنبش دادخواهی را بیش‌از‌پیش اعتلا بخشید:
۱- گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد دربارهٔ وضعیت حقوق‌بشر در ایران به‌هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی. گزارشی که ضمن برشمردن وضعیت وخیم حقوق‌بشر در ایران زیر حاکمیت آخوندها، به اقدامات رژیم «با هدف از بین بردن آثار اعدام مخالفان سیاسی» در سال۶۷ اشاره می‌کند از جمله تلاش می‌کند «گورهای جمعی خاوران» را بپوشاند. گورهایی که «اعتقاد بر این است محل دفن قربانیان ناپدیدسازیهای اجباری و اعدام‌های جمعی تابستان۱۳۶۷ است».
۲- گروه کار ناپدیدشدگان اجباری در گزارش به‌چهل و هشتمین اجلاس شورای حقوق‌بشر که از ۲۲شهریور تا ۹مهر برگزار می‌شود، اعلام کرد که به فراخوان برای یک تحقیق بین‌المللی در مورد قتل‌عام۶۷ در ایران می‌پیوندد؛ و تأکید می‌کند تا مشخص شدن سرنوشت شهدای قتل‌عام۶۷ «تحقیق در این پرونده ادامه می‌یابد».
۳- جاوید رحمان گزارشگر ویژهٔ حقوق‌بشر برای ایران در گزارشی به دبیرکل می‌نویسد: «نگران تلاشهای رژیم ایران برای از بین بردن شواهد نقض حقوق‌بشر از جمله اعدامهای جمعی مخالفان سیاسی در سال۱۳۶۷ هستم».
ثبت جنبش دادخواهی و تحقیق در مورد قتل‌عام ۶۷ در شرایطی است که با فعالیت‌های گستردهٔ مقاومت ایران، در شهریور۱۳۹۹ نیز ۷گزارشگر ویژهٔ ملل متحد طی نامه‌یی به‌رژیم ایران در مورد خودداری رژیم از اعلام سرنوشت و محل دفن جان‌باختگان قتل‌عام۶۷، هشدار دادند و از مجامع بین‌المللی خواسته‌اند رژیم ایران را مجبور به پاسخگویی جنایاتش بکنند. بر اساس روند‌های سازمان ملل، پس از علنی شدن نامهٔ ۷گزارشگر به رژیم، اگر آخوندها پاسخ مشخصی دربارهٔ قتل‌عام ۶۷ ندهند، زمینه برای تشکیل دادگاههای بین‌المللی برای محاکمهٔ سران این رژیم، آماده خواهد شد. همان زمان سازمان عفو بین‌الملل نامهٔ ۷کارشناس حقوق‌بشر سازمان ملل متحد را «اقدامی بی‌سابقه» توصیف کرد.
در چنین بستری از تحولات سریع دربارهٔ جنبش دادخواهی، ۳رخداد مهم در یک هفته، یعنی گزارش دبیرکل به مجمع عمومی، پیوستن گروه کار ناپدیدشدگان اجباری برای یک تحقیق بین‌المللی در مورد قتل‌عام۶۷ و گزارش جاوید رحمان به دبیرکل دربارهٔ تلاش رژیم برای از بین بردن شواهد قتل‌عام ۶۷، ضربه اساسی دیگری از طرف جنبش دادخواهی به خامنه‌ای و رئیسی جلاد است و هر چه بیشتر زمینه را برای برپایی دادگاههای بین‌المللی سران رژیم آماده می‌سازد.
رژیم آخوندی هم بسیار نگران ثبت گزارش دبیرکل در قعطنامهٔ هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی است؛ چرا که می‌داند پیامدهای بسیار خطرناکی برایش خواهد داشت.
آری، اکنون خون ۳۰هزار مجاهد سربه‌دار۶۷ بیش از هر زمان می‌جوشد و به گفتهٴ خانم مریم رجوی «جام‌زهر حقوق‌بشر در انتظار خامنه‌ای است و هیچ راه برون رفتی از آن ندارد» (۵شهریور۱۴۰۰). 

Kommentare

Beliebte Posts aus diesem Blog

زندان رشت - دختری را برای اعدام مادرش به زندان بردند

نقض حقوق بشر؛ گزارش چهار فعال ایرانی به مقامات آلمان

هشدار به محمدجواد ظریف.