اعتراضات آبان ۹۸ سرکوب خونین و کشتار معترضان بی دفاع – جنایتی که همچنان ادامه دارد
اعتراضات آبان ۹۸ در ایران از روز ۲۴ آبان ۹۸ در اعتراض به گران شدن بنزین آغاز شد که به سرعت به بیش از ۱۹۱ شهر گسترش یافت. در این اعتراضات از سپاه پاسداران، پلیس، نیروهای امنیتی و لباس شخصی ها کشته شدند. در میان کشته نیز به چشم می خورد. تعداد مجروحین در این اعتراضات بالغ بر ۴ هزار نفر بود. شمار دستگیرشدگان تظاهرات نیز به ۱۲ هزار نفر رسیده است.
در روز ۲۶ آبان ۹۸ زمزمه هایی مبنی بر یک طرح دو فوریتی برای توقف طرح گرانی بنزین در مجلس مطرح شد، اما خامنه ای در سخنانی حمایت خود را از حذف یارانه بنزین اعلام کرد و این طرح را عملا کنار زد. خامنه ای همچنین از نیروهای امنیتی خواست به وظایف خود در برقراری امنیت و خاموش کردن تظاهرات عمل کنند.
مردم در ادامه تظاهرات خود در شهرهای مختلف، بسیاری از بانک ها و خودروهای انتظامی و راهنمایی و رانندگی و پمپ بنزین و مراکز بسیج و سپاه را آتش زدند. حوزه علمیه در دو شهر به آتش کشیده شد. در شهرهای دیگر از جمله شهریار عکس خمینی و خامنه ای را نیز آتش زدند.
آمار شهرهای قیام کننده :
در اولین روز شروع اعتراضات در ۲۴ آبان ۱۳۹۸ اعتراضات به بیش از ۱۰۰ شهر ایران گسترش یافت.
اعتراضات تا روز ۲۹ آبان ۹۸ و گذشت ۶ روز از تظاهرات، به بیش از ۱۴۰ شهر گسترش پیدا کرده است.
تظاهرات و اعتراض تا روز ۳۰ آبان ۹۸ به ۱۴۸ شهر گسترش یافت.
اعتراضات تا ظهر روز جمعه ۱ آذر ۱۳۹۸ به ۱۶۵ شهر گسترش یافت.
این اعتراضات تا ظهر روز یکشنبه ۳ آذر ۱۳۹۸ به ۱۷۱ گسترش یافت.
تعداد شهرهای اعتراض کننده تا ظهر دوشنبه ۴ آذر ۱۳۹۸ به ۱۷۲ شهر رسید.
تا روز ۵ آذر پس از گذشت ۱۲ روز از تظاهرات، اعتراضات در بیش از ۱۷۹ شهر ایران ادامه داشت.
تا روز ۱۰ آذر ۱۳۹۸ اعتراضات در ۱۸۷ شهر گسترش پیدا کرد.
در روز ۲۳ آذر ماه ۱۳۹۸ تعداد شهرهای اعتراض کننده بر طبق جدیدترین آمار به ۱۹۱ شهر افزایش پیدا کرد.
قطعی اینترنت در جریان سرکوب خونین اعتراضات آبان ۹۸ :
بعد از شروع اعتراضات مردم و تظاهرات گسترده در سراسر ایران نسبت به افزایش قیمت بنزین در ۲۴ آبان ۹۸، شورای امنیت ملی دستور قطع اینترنت در سراسر ایران را صادر کرد. ناظران اینترنت (نت بلاکز) که وضعیت اینترنت در جهان را مراقبت می کند، گفتند که اینترنت در ایران با اختلال روبرو شده و تلفن همراه اول، رایتل و ایران سل از روز شنبه عصر خاموش و قطع شده اند. آلپ توکر مدیر نت بلاکز اعلام کرد که رژیم ایران شبکه اینترنت در ایران را قطع کرده است.
آذری جهرمی درباره قطع اینترنت گفت: «مسئولیت خطیر حفظ امنیت و آرامش کشور با مراجع عالی امنیتی است و تصمیم محدودیت اینترنت به دلیل حفظ آرامش جامعه اخذ و به اپراتورها ابلاغ شد.»
پس از این جریانات وزارت خزانه داری آمریکا، وزیر فناوری و ارتباطات رژیم، محمدجواد آذری جهرمی را در لیست تحریم های ایالات متحده آمریکا قرار داد و گفت: «ایالات متحده در مبارزه با یک رژیم سرکوبگر که هنگام دستگیری و قتل معترضان، صدای مردم ایران را قطع می کند، در کنار آنان می ایستد …»
به علاوه، قطع سراسری اینترنت در کشور توسط دولت به مدت یک هفته و سانسور خبری اجازه داد تا این خشونت بدون با دست بازتری در خیابانها صورت بگیرد.
سرکوب خونین و کشتار معترضان در جریان اعتراضات آبان ۹۸ :
واکنش رژیم به اعتراضات سراسری آبانماه، خشونت و سرکوب خونین، از جمله به گلوله بستن جمعیت شهروندان معترض که دست کم ۱۵۰۰کشته و ۴۰۰۰ مجروح برجای گذاشت. بنا بر گزارشات شواهد عینی، نیروهای امنیتی در تیراندازی به سمت مردم سر، گردن و قفسه سینه، آنان را به قصد جراحت مرگبار هدف قرار دادند. صدمات وجراحات وارد شده به معترضان به وسیله اسلحه، گاز اشکآور و ضربوشتم و شلیک گلوله جنگی به ثبت رسیده است.
ابعاد سرکوب و تعدای بالای جان باختگان و مجروحین خشونت حکومتی در مقیاس بزرگی را نشان میدهد که از زمان کشتار هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۳۶۷، دیده نشده بود.
شواهد تکاندهنده :
دستگیری و تیرخلاص زدن به مجروحین در بیمارستان
گزارشات متعددی از کشتار مردم در جریان قیام و در روزهای پس از آن به دست مانیتورینگ بشر ایران رسیده که شواهد آشکاری از جنایت علیه بشریت است. بنا بر گفته منابع موثق نیروهای امنیتی حتی برخی از مجروحین را از روی تخت بیمارستان دستگیر کرده یا در همانجا کشته اند. نیروهای امنیتی تا روزها پس از اعتراضات، در بیمارستانها مستقر بودند تا مجروحین را دستگیر کنند. در برخی بیمارستانها، مأموران امنیتی اقدام به باز کردن باند روی زحمهای بیماران بستری کردند تا تمام کسانی که مورد اصابت گلوله قرار گرفته بودند را دستگیر کنند. بسیاری از مجروحان از ترس دستگیری به بیمارستان مراجعه نکردند و در مواردی بر اثر عفونت ناشی از زخم گلوله در روزهای بعد جان باختند.
یک شاهد عینی در روز ۲۵ آبان ۹۸یکی از اقوامش از ناحیه پا زخمی شده و به بیمارستان فاطمه زهرای تهران منتقل میشود. در عصر همان روز نیروهای لباس شخصی به بیمارستان یورش برده و مردم و کادر بیمارستان را از ساختمان بیمارستان به محوطه هدایت میکنند.
حاضران در صحنه پیش از آنکه لباس شخصی ها بیمارستان را با عجله ترک کنند صدای تیراندازی شنیدند. پس از آن به هیچ خانواده ای اجازه ملاقات با بیمارش داده نشد در ساعت پایانی شب کادر درمان بیمارستان به چند خانواده گفتند که عزیزشان فوت کرده. آنها علت مرگ را کمبود خون، ایست قلبی، خونریزی داخلی و موارد مشابه عنوان کردند. هرچند این شاهد عینی میگوید که این دلایل «با عقل جور در نمی آمد.» این شاهد سپس میگوید که پرستاری به آنها اطلاع داده که خویشاوند او که یک پسر ۲۲ ساله بود بر اثر ایست قلبی فوت کرده است. درحالیکه او فقط پایش تیر خورده بود. بعد از هفت روز از خانواده تعهد گرفتند که بگویند فرزندشان را اشرار کشته و حق اطلاع رسانی ندارند و خاکسپاری را هم نباید در شهرهای بزرگ انجام دهند. و با این شرایط جنازهاش را تحویل خانواده دادند. خانواده پس از پایان خاکسپاری گفتند که وقتی جسد را دیدند، گلوله به سرش شلیک شده بود. این در حالی بود که در تظاهرات از پشت به ران پایش گلوله شلیک شده بود. و تا چند ساعت بعد از انتقال به بیمارستان در ملاقات کوتاهی که با خانواده داشت حتی اثر کوچکی از زخم بر سرش وجود نداشت.
شواهد یک هموطن از ماهشهر
یک هموطن از ماهشهر گفت: «اهالی ماهشهر و این شهرکها حتی یک بانک آتش نزدند، حتی یک مغازه هم صدمه ندید. تنها کاری که مردم کردند درست کردن راهبندان و بستن جادههای دسترسی به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی (مجتمعهای پتروشیمی) و بستن راه دسترسی به بندر خمینی بود. آن هم با آتش زدن چند حلقه لاستیک و قرار دادن چند تا سنگ توی جاده و خاموش کردن چند تا کمپرسی و کامیون در جاده.
اما به دستور استاندار، سپاه خوزستان یک تیپ ویژه تکاور به ماهشهر فرستاد به همراه دو تانک و شش نفربر و کلی سلاح سنگین و نیمهسنگین و حتی هلیکوپتر نظامی! بهمحض ورود به ماهشهر ابتدا توی شهر چمران (جراحی) وارد شدند و مردم را با تیربار دوشکا به گلوله بستند.
حتی به سمت مردمی که در خانهها بودند و حتی توی راهپیمایی اعتراضی شرکت نکرده بودند شلیک کردند. در همان ساعت اول حدود ۱۷نفر از جمله دو کودک ۴ و ۸ساله و یک پیرزن هفتاد و چند ساله با تیر مستقیم پاسداران کشته شدند. آمار بقیه کشتهها بهعلت فرار جوانها به بیشهها و تیراندازی کور پاسدارها به این نیزارها هنوز مشخص نیست».
اعتراف مقامات رژیم به سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ :
لیلا واثقی، فرماندار شهرستان قدس، روز یکشنبه ۱۰ آذر اعلام کرد که شخصا به نیروی انتظامی دستور داد به سمت افرادی که وارد فرمانداری شدند شلیک کنند.
لیلا واثقی در مصاحبه با روزنامه ایران گفت که سپاه پاسداران از روز اول اعتراضات در سرکوب معترضان این شهرستان فعال بوده است.فرماندار شهرستان قدس گفت که به نیروی انتظامی دستور داد به هر کس که وارد ساختمان فرمانداری شد شلیک کنند.
حسین نقوی حسینی، نماینده مجلس، خبر داده که در این اعتراضات بیش از هفت هزار نفر بازداشت شدهاند ولی دادستان کل کشور حاضر به تایید این آمار نشد.
علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی روز یکشنبه ۲۶ آبان گفت: «تخریب و آتش زدن کار مردم نیست، کار اشرار است، مسئولان حفظ امنیت نیز به وظایف خود عمل کنند.»
حسن روحانی نیز در همان روز ۲۶ آبان در جلسه هیات دولت تاکید کرد که «دولت به هیچ عنوان اجازه اغتشاش و ناامنی به هیچ کس نخواهد داد».
روحانی در همین سخنان از قوه قضاییه و دستگاههای امنیتی و انتظامی خواست که نه فقط معترضان، بلکه کسانی که با توقف خود در ایجاد راهبندان اعتراضی نقش داشتند را نیز بازداشت و محاکمه کند.
دستگیریهای گسترده در جریان اعتراضات آبان ۹۸ و پس از آن :
به گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس رژیم بیش از ۷ هزار معترض بازداشت شدند. بررسیهای مانیتورینگ حقوق بشر ایران از اطلاعات منتشر شده توسط مقامات و رسانههای رسمی و همچنین منابع مطلع در شهرهای مختلف، نشاندهنده آن است که دستگیریهای انجام شده در سراسر کشور دستکم به ۱۲۰۰۰ تن بالغ میگردد.
در ایام تظاهرات ابعاد بازداشت ها طوری بود که رژیم مجبور شد در بسیاری نقاط، از مدارس به عنوان مکانی برای بازداشت نفراتی که دستگیر کرده بود، استفاده کند.
همزمان فعالان مدنی و خانواده های برخی از بازداشت شدگان از بی خبری مطلق از سرنوشت و محل نگهداری اعضای بازداشت شده خانواده های خود تا ماهها پس از اعتراضات خبر داده اند. بر اساس گزارشات فعالین مدنی در خوزستان در مناطقی چون ماهشهر، اهواز و خرمشهر که رژیم ایران از آن به عنوان مناطق بحرانی یاد میکنند از سرنوشت تعدادی از بازداشت شدگان خبری در دست نیست.
بین این افرادی که هیچ خبری از سرنوشت آنها وجود ندارد تعداد بسیاری هستند که در جریان اعتراضات مجروح شده بودند و آنها را از بیمارستانها بازداشت کرده و بردند.
شکنجه معترضان :
بازداشت شدگانی که با قرار وثیقه از زندان آزاد شده اند گزارشات متعدد و مشابهی از بازجویی زیر شکنجه و ضرب و شتم ارائه کرده اند.
روز چهارشنبه ۱۲شهریور۹۹ عفو بین الملل با انتشار گزارشی با عنوان ویرانگران انسانیت بازداشتهای گسترده ، ناپدیدسازی و شکنجه در پی اعتراضات آبان ۹۸ در ایران، به گوشه ای از شکنجههای وحشتناک بر علیه بازداشت شدگان قیام در زندانهای ایران اشاره کرد.
عفو بین الملل در این گزارش به برخی موارد همچون شکنجه گسترده شامل ضرب و شتم، شلاق، شوک الکتریکی، آویزان کردن، اعدامهای نمایشی، القای حس خفگی با آب، خشونت جنسی، تجویز اجباری مواد شیمیایی و محرومیت از مراقبتهای پزشکی، همچنین محاکمهی صدها نفر با اتهامات امنیتی بیاساس و همراه با نقض شدید موازین دادرسی عادلانه و صدور احکام اعدام بر اساس «اعترافات» اجباری گرفته شده تحت شکنجه پرداخته است.
این گزارش مستند کنندهی روایتهای هولناک دهها تن از معترضان، عابران و دیگر افرادی است که با خشونت دستگیر شدند، بهنحو قهری ناپدید گشتند، در سلولهای انفرادی و بدون امکان ارتباط با جهان بیرون نگه داشته شدند، بهطور نظاممند از دسترسی به وکلای خود در طول بازجوییها محروم ماندند، و بارها و بارها برای دادن «اعترافات» شکنجه شدند. این آسیبدیدگان، بخشی از ۷۰۰۰ مرد، زن و کودکی را تشکیل میدهند که توسط مقامات ایرانی طی سرکوب خونین اعتراضات و در ظرف تنها چند روز دستگیر شدند.
سازمان عفو بین الملل در این گزارش نوشته است: «آسیبدیدگان شامل کودکانی به کمسنی ۱۰ سال میشوند، و همچنین معترضان و شاهدان زخمیای که در مراکز درمانی و در حین دریافت مراقبتهای پزشکی برای رسیدگی به زخمهای ناشی از شلیک گلوله دستگیر شدند؛ بهعلاوهی مدافعان حقوق بشر از جمله فعالان حقوق اقلیتها، خبرنگاران و افرادی که در مراسم یادبود کشتهشدگان در اعتراضات شرکت کرده بودند. صدها نفر، در پی دادگاههای بهشدت ناعادلانهای که توسط قضات مغرض و پشت درهای بسته برگزار شد، اغلب کمتر از یک ساعت بهطول انجامید، و بهطور نظاممند به «اعترافات» گرفته شده تحت شکنجه استناد و تکیه کرد، به حبس و شلاق محکوم گشتهاند و چندین نفر نیز با مجازات اعدام رو به رو شدهاند».
گزارش سازمان عفو بین الملل نشان میدهد مأموران نیرویهای انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی و مقامات زندانها، با همدستی قضات و دادستانها، مرتکب مجموعهای تکاندهنده از موارد نقض حقوق بشر شدهاند.
این موارد شامل بازداشتهای خودسرانه، ناپدیدسازیهای قهری، شکنجه و سایر رفتارهای بیرحمانه و غیرانسانی علیه بازداشتشدگانِ اعتراضات سراسری آبان ۱۳۹۸ میشود.
احکام سنگین زندان و اعدام بر علیه معترضان آبان ۹۸ :
پس از اعتراضات آبان ۹۸، رژیم ایران با صدور احکام سنگین زندان و حتی اعدام بر علیه بازداشت شدگان نشان داد که با تمام قوا در راستای سرکوب هر نوع مخالفت و اعتراض و تضاهرات عمل میکند.
دستکم ۱۲ تن از معترضان بازداشت شده به اعدام محکوم شدند در حالیکه صدها تن احکام سنگین زندان دریافت نمودند.
در روند رسیدگی به پرونده بسیاری از معترضان هیچ یک از موازین قانونی و تشریفات مرسوم دادگاه رعایت نشده است. آنان برای اعترافات اجباری به شدت شکنجه شده اند و در حالی احکام سنگین دریافت نموده اند که شواهد بسیاری مبین عدم ارتکاب آنان به جرم است.
در و اقع رژیم ایران در صدد ایجاد فضای رعب و وحشت در میان مردم از طریق اعمال مجازاتهای شدید و غیرانسانی علیه بازداشتشدگان اعتراضات مردمی است. مقامات رژیم مصمم هستند تا به هرشکل ممکن اعتراضات مردمی را سرکوب کنند.
جنایت ادامه دار، پایان دادن به مصونیت :
مانیتورینگ حقوق بشر ایران شورای امنیت، دبیرکل،کمیسرعالی و شورای حقوق بشر ملل متحد و دیگر ارگانها و مجامع مدافع حقوق بشر را به اقدام فوری به منظور لغو احکام جنایتکارانه اعدام و نجات جان بازداشت شدگان فرا میخواند و بار دیگر برضرورت بازدید هیات حقیقت یاب بینالمللی از زندانها و زندانیان ایران بهویژه زندانیان سیاسی تاکید دارد.
یک هیأت تحقیق مستقل بینالمللی باید به تحقیق در مورد کشتار بیش از ۱۵۰۰نفر توسط خامنهای در قیام آبان ۹۸ بپردارد. این هیات همچنین باید وضعیت زندانها و زندانیان در ایران بهویژه زندانیان سیاسی را مورد تحقیق قرار دهد. ما خواهان آزادی تمامی زندانیان سیاسی هستیم.
متأسفانه برای رژيم ايران 😥😥😥
AntwortenLöschen