تأثیر حکم اخیر دیوان عالی کشور بر وضعیت نوکیشان مسیحی زندانی

 

«ماده ۱۸» با حسین احمدی نیاز، وکیل دادگستری مقیم هلند که دفاع از فعالان مدنی و زندانیان عقیدتی، را برعهده داشته در مورد رای اخیر دیوان عالی کشور در مورد ۹ نوکیش مسیحی، و تأثیر این رای بر وضعیت مسیحیان زندانی، به گفتگو نشسته‌است.

شعبه ۲۸ دیوان عالی کشور، درخواست اعاده دادرسی این ۹ نوکیش مسیحی محبوس در اوین را وارد دانسته و تصریح کرد که «صرف تبلیغ خانگی مسیحیت و ترویج فرقه صهیونیستی تبشیری که ظاهراً هر دو به معنای تبلیغ و ترویج مسیحیت از طیق برگزاری جلسات خانوادگی (خانگی) است نِمود در اجتماع و تبانی برای برهم زدن امنیت کشور چه داخلی وچه خارجی ندارد.» درهمین حال، طبق گزارشات رسیده به سازمان «ماده۱۸» در دو هفته اخیر «تعدادی از این نوکیشان برای چندمین بار نزد ضابطین قضایی در زندان اوین احضار شده و شرط عدم شرکت در کلیساهای خانگی برای آزادی آنها مطرح شده بود. این شرط با مخالفت بیشتر این نوکیشان روبرو شده‌است و آنها بر حق قانونی خود برای عبادت در کنار دیگر همکیشان خود تأکید کرده‌اند.»

در عمل، نتیجه رای دیوان عالی در مورد حکم زندان این ۹ نوکیش مسیحی چه خواهد بود، آیا آزاد خواهند شد یا حکومت همچنان آنها را در زندان نگه خواهد داشت

احمدی نیاز: در وهله اول وکیل این نوکیشان مسیحی طبق ماده ۴۷۴ قانون آیین دادرسی کیفری، به دیوان عالی کشور اعاده دادرسی داده و دیوان این اعاده را وارد، یعنی قانونی دانسته‌است.

 طبق ماده ۴۷۸، پس از این رای، توقف اجرای حکم صادر می‌شود، همه چیز باید به حالت اول برگردد؛ یعنی از اول مورد بررسی قرار می‌گیرد با در نظر گرفتن این اصول که شرکت کردن در کلیسای خانگی جرم نیست.

 الان شعبه هم عرض (به عنوان مثال اگر شعبه ۲۸ این رای را صادر کرده، شعبه ۲۰ می‌تواند این بار پرونده را بررسی می‌کند) دوباره پرونده این نوکیشان را به ریاست قاضی دیگر مورد بررسی قرار می‌دهد.

اگر رای شعبه ۲۸ تأیید نشود، باز این رای قابل تجدیدنظر است. این پرونده می‌تواند به همان شعبه دیوان عالی برگردد و اگر این شعبه بر تصمیمش پافشاری کند، پرونده به هیئت عمومی دیوان عالی کشور ارجاع می‌شود که مرکب از تمام روسای شعب پنجاه و چند گانه دیوان عالی که شامل مقامات قضایی عالی‌رتبه کشور، از جمله دادستان کل ایران خواهد بود. رای آنها می‌تواند رای «اصراری» یا رای «وحدت رویه» خوانده شود. رای اصراری جنبه ارشادی دارد و بر همه قضات الزام‌آور نیست و فقط بر شعبه اصرار کننده الزام‌آور است، ولی رای وحدت رویه برای همه قضات و محاکم قضایی الزام‌آور است.

آیا این ۹ نوکیش مسیحی می‌توانند تقاضای آزادی دهند و از زندان به‌طور موقت آزاد شوند

بله. وکلای این نوکیشان مسیحی یا حتی خودشان می‌توانند خواستار تقاضای ازادی کنند و با قرار وثیقه آزاد شوند. اگر زندان سرپیچی کند، این بازداشت مبدل به بازداشت غیرقانونی می‌شود.

دیوان عالی بارها درخواست دادرسی نوکیشان مسیحی را رد کرده، چرا این بار وضعیت تغییر کرده‌است

این یک واقعیت است که ما همواره فریاد زدیم که نوکیشان مسیحی بی گناه هستند و کاری که در کلیسای خانگی یا منازل خود انجام می‌دهند راز و نیاز با خداوند است که در هیچ جای قانون ذکر نشده که چنین امری جرم است.

خوشبختانه این بار پرونده به شعبه‌ای فرستاده شده که مستقل است و تصمیمش تحت تأثیر مقامات امنیتی و اطلاعاتی نیست. با در نظرگرفتن قانون، نوکیشان مسیحی بی گناه هستند ولی هروقت نگاه دادگاه‌ها در مورد نوکیشان امنیتی بوده موجب نقض حقوق آنها شده‌است.

حسین احمدی نیاز،وکیل دادگستری مقیم هلند

اگر نگاه منصفانه و قانونی باشد این مسیحیان نه عنصر قانونی، نه عنصر مادی و نه عنصر معنوی را نقض کرده‌اند.

در قانون، در مورد جرم بودن شرکت در کلیسای خانگی و عبادت گروهی، موردی ذکر نشده‌است. مسیحیان عنصر معنوی را زیرپا نگذاشته‌اند یعنی نیت و قصد علیه امنیت ملی را نداشته‌اند. عنصر مادی، یعنی دست به عملی بر علیه امنیت ملی نزده‌اند.

 اصل بنیادین مسیحی احترام به دیگران است و آنها فقط مراسم خود از جمله دعا را اجرا کرده‌اند.

قصات باید این امر را در نظر بگیرند.

شما وکالت نوکیش مسیحی زندانی، ناصر نورد گل تپه را برعهده داشتید، این رای چه تأثیری بر وضعیت نوکیشان زندانی مانند وی خواهد داشت

قطعاً زندانیان مسیحی مانند آقای نورد گل تپه با استناد بر رای شعبه ۲۸ دیوان عالی، می‌توانند خواستار اعاده دادرسی شوند و بگویند وضعیت ما هم درست مانند این ۹ نوکیش مسیحی است و شرکت در کلیسای خانگی جرم نیست.

Kommentare

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts aus diesem Blog

زندان رشت - دختری را برای اعدام مادرش به زندان بردند

نقض حقوق بشر؛ گزارش چهار فعال ایرانی به مقامات آلمان

هشدار به محمدجواد ظریف.